עזיבת עובדים היא לא רק שינוי בצוות או בטבלת האקסל של ה-HR. זה רגע אנושי, טעון ברגשות, שמערב סיפורים אישיים, חוויות משותפות, ולעיתים גם סימני שאלה על הדרך החדשה שמתחילה. מבחינת הארגון, זה אולי עוד עדכון פנימי במייל, אבל מבחינת העובדים, זה רגע שייזכר. ולכן, דווקא הנקודה הזו – רגע הפרידה – היא הזדמנות חד-פעמית לעשות מחווה משמעותית, אישית, כזו שמשדרת: "הייתם חשובים לנו, ונשאר חשוב גם כשאתם ממשיכים הלאה."
בעולם הגיפטינג של היום, מתנת פרידה כבר מזמן אינה "בונבוניירה וספל עם לוגו". היא הפכה לאמירה. דרך להוקיר את העבר, להיפרד בכבוד, ובעיקר – לשלוח את העובדים לדרכם החדשה עם חוויה חיובית וזיכרון מתוק. זוהי גם דרך עקיפה, אך עוצמתית, לחזק את ערכי הארגון, את התרבות הפנימית, ואת המסר שהחברה רואה באנשים שלה יותר מקורות ייצור או שורות תקציב, אלא שותפים לדרך.
בין אם מדובר בעובדים שליוו את החברה מראשיתה, ובין אם זה סטודנטים שבאו לתקופה קצרה ונתנו את הלב, כל עזיבה היא הזדמנות לגעת, לפרגן, ולהותיר רושם טוב. ואיך עושים את זה? בדיוק כפי שעושים כל דבר טוב – עם מחשבה, עם כוונה, ועם הכלים הנכונים. פה נכנסת לתמונה גוגיפט.
בואו נתחיל מהשאלה המתבקשת – למה להשקיע בכלל? הרי העובדים עזבו, לא? אז זהו, שדווקא בגלל שהם עוזבים, מתנת הפרידה מקבלת משקל נוסף. היא הסיכום, החותם, הרגע שבו הארגון אומר: תודה. הייתם חלק מאיתנו, וזה לא מובן מאליו.
מחקרים מראים שעובדים שעוזבים עם חוויה חיובית שומרים על קשר טוב עם מקום העבודה הקודם, ממליצים עליו לאחרים ולעיתים אפילו חוזרים אליו בעתיד. מתנת פרידה לא רק עושה כבוד לעובד, היא גם משדרת אכפתיות לעובדים שנשארים. היא מחזקת את התחושה שמדובר במקום עבודה שרואה את האנשים שמאחוריו, גם כשדרכיהם נפרדות.
אז מה כן לתת? ואיך נמנעים מהקלאסיקות השחוקות של בקבוק יין ועט עם לוגו? הכל מתחיל בהבנה שמדובר באירוע אישי. נכון, זה קורה במסגרת העבודה, אבל הפרידה היא של האדם, לא רק של התפקיד. לכן כדאי לחשוב על מתנה שתפגוש את העובדים במקומות שלהם: בזיכרונות, בתחומי העניין, בחיים שמחכים להם אחרי.
למשל: עובד שמתחיל תפקיד חדש? שובר לשופינג אונליין יכול לעזור לו לרענן את הלוק; עובדת שיוצאת לטיול אחרי פרישה? שובר לחוויות אקסטרים או אירוח בוטיק ישמח אותה במיוחד; מתכנת שחוזר ללימודים? אולי דווקא שובר למוצרי טכנולוגיה יהיה במקום. אבל הנה החדשות הטובות – לא חייבים לנחש. כי בעולם הגיפטינג של היום, אפשר פשוט לתת... לבחור.
שוברי מתנה דיגיטליים כמו אלו שמציעה gogift הפכו לא רק לאופציה נוחה, אלא לסטנדרט חדש בעולם המתנות לעובדים. למה? כי הם מציעים חופש. ופרידה, אם נחשוב על זה רגע, היא בדיוק על זה – על חופש.
שובר דיגיטלי מאפשר לעובדים לבחור מה שטוב להם,בלי שתצטרכו לשבור את הראש, ובלי לפספס. הם יכולים לבחור מתוך מאות מותגים, חנויות וחוויות, מהארץ ומחו"ל, אונליין או פיזית, סולידית או מרגשת. המתנה נשלחת בלחיצת כפתור, מעוצבת אישית, וניתנת להתאמה לכל תקציב.
וזה לא רק קל. זה גם חכם. כי אתם נותנים לעובדים מסר – אנחנו סומכים עליכם, אנחנו מכבדים את הבחירה שלכם, אנחנו מאחלים לכם ליהנות בדרככם החדשה – בדרך שלכם.
• הקונטקסט קובע: עזיבה יכולה להתרחש ממגוון סיבות – פרישה לגמלאות, קידום לתפקיד אחר, מעבר לחברה מתחרה, או אפילו פיטורין ברוח טובה. כל מצב דורש גישה מעט שונה. פרידה מוותיקים שתרמו שנים רבות לארגון דורשת מידה של טקסיות והכרת תודה רחבה יותר, בעוד שמתנה לעובדים זמניים שסיימו תפקיד קצר יכולה להיות קלילה ומחויכת יותר. כדאי להתאים את המתנה – ואת הטון שמלווה אותה – לנסיבות העזיבה ולמערכת היחסים שנבנתה עם העובדים לאורך הדרך.
• שלבו ברכה אישית: גם בעולם הכי דיגיטלי מילה חמה שווה זהב. שובר מתנה הוא התחלה נהדרת, אבל מה שבאמת יגרום לעובדים להתרגש הוא ברכה אישית שנכתבת מהלב. זה יכול להיות מייל מצוות המחלקה, כרטיס פיזי או הקדשה קטנה מצורפת לשובר, העיקר שזה ירגיש אישי, כן ומדויק. כתבו משהו שמתייחס לתרומה של העובדים, לזיכרונות משותפים או לאיחולים לעתיד ויצרתם רגע שהוא הרבה מעבר לגיפט.
• הפכו את הרגע למרגש: הענקת מתנה היא לא רק האקט עצמו, אלא גם הדרך שבה הוא מתבצע. תנו למתנה את הבמה הראויה לה: הרימו כוסית, אמרו כמה מילים חמות, הזמינו את הצוות להשתתף. גם אם אין זמן לארגן מסיבת פרידה מלאה, כמה דקות של תשומת לב יכולות להפוך את הרגע למשמעותי. הענקה חפוזה בקצה ישיבת צוות לא תשאיר את אותו הרושם כמו הענקה חמה באווירה נעימה. וכשמדובר בשובר דיגיטלי – הקרנה של ברכה ויזואלית על המסך, מיתוג השובר עם שם העובדים ועיצוב אישי – מוסיפים עוד שכבת רגש.
• שקפו את ערכי הארגון: כל מתנה היא גם כרטיס ביקור של התרבות הארגונית. כשבוחרים מתנת פרידה, בחרו גם להעביר מסר. למשל, אם הארגון דוגל בקיימות, העדיפו שוברים לרכישה בעסקים מקומיים או ירוקים. אם מדובר בחברה שמקדמת חוויות, תנו לעובדים לבחור חוויה מותאמת אישית – מסדנת בישול ועד רפטינג בנהר הירדן. שוברים דיגיטליים דרך gogift מאפשרים לשלב ערכים עם פרקטיקה וליצור חוויה שהיא גם אישית, גם מהנה, וגם מייצגת את ה-DNA של החברה.
בסופו של דבר, מתנת פרידה היא לא רק שאלה של תקציב, אלא של גישה. זו ההזדמנות של הארגון לומר לעובדים: הדרך המשותפת אולי הסתיימה, אבל מה שלקחנו מכם יישאר איתנו. זה הרגע שבו מחווה קטנה יכולה להפוך לזיכרון גדול ופרידה מקצועית יכולה להפוך למערכת יחסים חיובית לעתיד. כשהמתנה מדויקת, מתחשבת ופתוחה לבחירה, היא משדרת גם אכפתיות וגם חוכמה ארגונית. כי מתנה היא לא רק מה שמונח בקופסה, היא מה שנשאר בלב.
ואם כבר מדברים על דיוק, אין כמו שוברי מתנה דיגיטליים כדי להפוך את הפרידה לחוויה אישית באמת. באמצעות גוגיפט ניתן להעניק לעובדים מתנה שמותאמת להם בדיוק, בלי לשבור את הראש ובלי להסתכן באכזבה. שוברי המתנה של גוגיפט מאפשרים לעובדים ולעובדות לבחור מתוך עשרות מותגים, חנויות וחוויות – החל ממוצרי לייף-סטייל וציוד טכנולוגי, ועד לארוחות שף, טיפולים מפנקים או חוויות אקסטרים. השובר נשלח בקלות, מותאם לכל תקציב, ויכול להיות ממותג עם מסר אישי שמוסיף עומק למתנה.
יתרון חשוב נוסף הוא הפשטות והיעילות – אין צורך בלוגיסטיקה מסורבלת, לא באריזות ולא בשליחויות. המתנה מגיעה לעובדים ישירות למייל או לנייד, מוכנה למימוש מיידי, בכל מקום ובכל זמן. זהו פתרון אלגנטי, גמיש וחכם, שמתאים לעידן הנוכחי ולעובדים שמעריכים נוחות, שליטה וחוויה אישית.
ארגון שמעניק מתנות לעובדים באמצעות המערכת שלנו, לא רק יוצר סיום חיובי, אלא גם בונה לעצמו שם של מקום שמכבד את אנשיו לכל אורך הדרך, גם ברגעי פרידה. בסוף, זו לא רק מתנת פרידה. זו אמירה. ובמקרה שלנו – זו גם בחירה מושלמת.